Ładuję...

Duże znaczenie ma sposób, w jaki do Ciebie trafia

Zanim wypijesz pierwszy łyk, poznaj historię. Odkryj niesamowitą drogę kawy od ziarna do gotowego napoju, której zwieńczeniem jest zawsze profesjonalna jakość.

Wisienka przed ziarenkiem

Wyobraź sobie, że stoisz przy drzewku kawowym. Należy wybrać tylko najlepsze ziarna - na co zwrócić uwagę? Wisienki najwyższej jakości. Wymaga to cierpliwości, ale efekt jest zawsze ekscytujący, gdy owoce osiągają idealną dojrzałość.

Zobowiązanie do odpowiedzialnego źródła zaopatrzenia

Gwarancja jakości to nasza obietnica. A jakość oznacza odpowiedzialną uprawę ziaren kawy i wspieranie lokalnych producentów, którzy postępują w ten sam sposób na całym świecie.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Nie ma dwóch identycznie palonych ziarenek

Palenie to podstawa. Wtedy pojawiają się te wspaniałe aromaty i ujawnia się charakter. Różne ziarna reagują na zróżnicowane poziomy palenia, dlatego nieustannie dostosowujemy czas i temperaturę, aby mieć pewność, że będą one idealne.

Jasno palona

Zachowuje owocowe aromaty i kwasowość oraz zapewnia mniej intensywną budowę.

Nie ma dwóch identycznie palonych ziarenek

Palenie to podstawa. Wtedy pojawiają się te wspaniałe aromaty i ujawnia się konkretna budowa. Różne ziarna reagują na zróżnicowane poziomy palenia, dlatego nieustannie dostosowujemy czas i temperaturę, aby mieć pewność, że będą one idealne.

Średnio palona

Zapewnia bardziej zbalansowany smak o niższej kwasowości i średniej budowie.

Nie ma dwóch identycznie palonych ziarenek

Palenie to podstawa. Wtedy pojawiają się te wspaniałe aromaty i ujawnia się charakter. Różne ziarna reagują na zróżnicowane poziomy palenia, dlatego nieustannie dostosowujemy czas i temperaturę, aby mieć pewność, że będą one idealne.

Ciemno palona

Gęsta budowa i niska kwasowość.

Nie ma dwóch identycznie palonych ziarenek

Palenie to podstawa. Wtedy pojawiają się te wspaniałe aromaty i ujawnia się charakter. Różne ziarna reagują na zróżnicowane poziomy palenia, dlatego nieustannie dostosowujemy czas i temperaturę, aby mieć pewność, że będą one idealne.

Jasno palona

Zachowuje owocowe aromaty i kwasowość oraz zapewnia mniej intensywną budowę.

Średnio palona

Zapewnia bardziej zbalansowany smak o niższej kwasowości i średniej budowie.

Ciemno palona

Gęsta budowa i niska kwasowość.

Razem znaczy lepiej

Kiedy ziarenka są już gotowe, zajmujemy się ich dobieraniem. Ziarna z różnych regionów charakteryzują się innymi walorami smakowymi. Są one mieszane pod względem charakteru. Osiągnięcie idealnego balansu zapewnia apogeum walorów smakowych.

Jaki wolisz stopień zmielenia?

Mielenie wydobywa jeszcze więcej aromatów NESCAFÉ® Dolce Gusto®, które znasz i kochasz. W zależności od rodzaju kawy ziarna są mielone długo lub krótko.

Drobniejsze mielenie dla mniejszych filiżanek

Pozwala na optymalne wydobycie aromatów kawy.

Grubsze mielenie dla dłuższych szklanek

Aromaty są wydobywane w delikatny sposób, dzięki czemu zachowują swoją jakość w przypadku kawy lungo.

Precyzyjnie zapakowane

Po zmieleniu dbamy o zachowanie jej świeżości. Starannie pakujemy każdą mieszankę w nasze opatentowane inteligentne kapsułki, zapewniając, że świeżość smaków i aromatów jest szczelnie zamknięta - tylko po to, abyś mógł ją uwolnić.

Dostarczane zawsze świeże

Nasz ulubiony ostatni etap Kiedy bierzesz łyk wspaniałej, świeżo zaparzonej kawy i możesz poczuć tę niezwykłą pasję, która ją zainspirowała. Duże znaczenie ma sposób, w jaki do Ciebie trafia. Za każdym razem.