You have reached the website

Co sprawia, że kawa
NESCAFÉ® Dolce Gusto®
jest tak wyjątkowa?
Odpowiedź jest prosta:
niepowtarzalny smak naszej kawy zapewniają
odpowiednio wyselekcjonowane ziarna,
pochodzące z całego świata.

W NESCAFÉ® Dolce Gusto®
wiemy jak tworzyć wspaniałe kompozycje kawowe.
odkryj tajemnicę
naszych wyjątkowych kaw
SELEKCJA ZIAREN
„Kiedy chcę stworzyć nowe smaki, w pierwszej kolejności skupiam się na odpowiedniej kompozycji ziaren i ich pochodzeniu. Przykładowo kawa z Etiopii jest bardziej kwiatowa i ostra, podczas gdy ta z Kolumbii ma więcej owocowych i winnych aromatów.

To, w jaki sposób je połączę ma ogromne znaczenie. Tworzę oryginalne kawy zachwycające bogatym aromatem i smakiem oraz przenoszę kawę, którą kochasz, na zupełnie inny, wyjątkowy poziom.”

Ola Persson – barista NESCAFÉ® Dolce Gusto®

palenie ZIAREN
„Niezwykle ważnym etapem tworzenia kawy NESCAFÉ® Dolce Gusto® jest palenie ziaren, podczas którego uwalnia się ich aromat. To właśnie w trakcie tego procesu kawa zyskuje swój ostateczny smak.

Sposób, w jaki ziarna kawy reagują na palenie, zależy od ich gatunku i pochodzenia. Dlatego w przypadku każdej z 30 mieszanek odpowiednio dostosowujemy ten proces, tworząc szeroką gamę aromatów.
wyjątkowy aromat
Odpowiednio dopasowany poziom palenia pozwala wydobyć pełnię aromatów bez efektu przypalenia, pozwala osiągnąć również właściwy poziom kwasowości i gorzkości. Precyzja i wyczucie odgrywają tu kluczową rolę.
ndg
STOPIEŃ
ZMIELENIA ZIAREN

W NESCAFÉ® Dolce Gusto® przykładamy dużą wagę do stopnia zmielenia ziaren, ponieważ oferujemy kawy o różnej pojemności (od najmniejszych ristretto po te największe do szklanki czy kubka XXL). Drobno zmielone ziarna pozwalają na szybsze parzenie, więc używamy ich przy produkcji espresso, ponieważ pozwalają uzyskać bardziej skondensowane aromaty. Ziarna zmielone grubiej powodują wolniejsze parzenie i wydobycie pełnego bukietu smakowego i konsystencji, dlatego wybieramy je zwykle do tworzenia dużych kaw, takich jak: Grande czy Preludio.
precyzja
Precyzja, tak jak przy paleniu ziaren, ma również ogromne znaczenie w procesie mielenia. To dzięki niej do każdej kapsułki trafiają jednakowej wielkości cząstki ziaren, zapewniające identyczny smak przy każdym parzeniu. Szczególną kontrolę nad grubością mielenia ziaren uzyskujemy dzięki metodzie dyfrakcji laserowej.
ndg
Kapsułka kawy NESCAFÉ® Dolce Gusto® To wyjątkowa konstrukcja złożona z kilku ważnych elementów.
folia aluminiowa plastikowy krążek obudowa kapsułki Razem zapewniają odpowiednie ciśnienie parzenia kawy. folia, która odpowiada za dokładne sprasowanie kawy oraz równomierne rozprowadzenie wody podczas parzenia zmielona kawa
górna membrana, która zapewnia szczelność kapsułki, gwarantującą odpowiednią ochronę przed powietrzem i wilgocią. Dzięki temu kawa ma 12-miesięczny termin przydatności do spożycia i możesz długo cieszyć się smakiem i aromatem świeżej kawy.
ZOBACZ jak to działa
ekspresy NESCAFÉ® Dolce Gusto®
To nie tylko atrakcyjny design.
To również technologia, która w połączeniu z kapsułkami zapewnia
niezrównaną jakość parzonej kawy.
Nasze ekspresy wyposażone są w inteligentny system kontroli,
dzięki któremu temperatura podawanego napoju jest zawsze idealna. 

Pompa ciśnieniowa zapewniająca ciśnienie aż do 15 barów sprawia,
że na kawach Espresso tworzy się idealna crema.
W przypadku większych objętościowo kaw, takich jak Grande,
bądź kapsułek z mlekiem do kaw białych, używane jest niższe ciśnienie.
Dzięki unikalnej konstrukcji kapsułki ciśnienie dopasowuje się automatycznie
do rodzaju napoju podczas parzenia.
 

System regulacji tacki ociekowej pozwala na jej podwyższenie lub obniżenie w zależności od
wysokości stosowanej filiżanki. Teraz możesz uzyskać piankę bez bałaganu w kuchni. 

Cały system został tak zaprojektowany, aby napar z kapsułki
przepływał bezpośrednio do filiżanki, dzięki czemu ekspres po przygotowaniu jest czysty,
a Ty nigdy nie odczujesz smaku poprzedniego napoju.

nasze kapsułki

ndg ZOBACZ jak to działa

nasze ekspresy

ndg ZOBACZ ekspresy