System - Configuration - NDG Theme - Browser Support Messages - Unsupported Browser Message

System - Configuration - NDG Theme - Browser Support Messages - iPhone/iPad Message

System - Configuration - NDG Theme - Browser Support Messages - Android Message

You have reached the website

wróć

Pomarańczowo-czekoladowe trufle

Składniki:
- NESCAFÉ® Dolce Gusto® Chai Tea Latte
- 46 g śmietanki
- 25 g miodu
- 125 g mlecznej czekolady
- 18 g masła
- 10 g olejku pomarańczowego
- mleko kokosowe
- kakao

Przepis:
Podgrzej w rondlu śmietanę z miodem. W blenderze rozkrusz czekoladę i stopniowo dolewaj podgrzaną śmietanę. Następnie dodaj olejek pomarańczowy oraz masło i ucieraj do otrzymania gładkiej masy. Całość przełóż na blachę i wstaw do lodówki na minimum 6 godzin, aby masa osiadła. Gdy masa wystygnie podziel ją i uformuj kulki. Roztop czekoladę (w mikrofali albo w kąpieli wodnej) i zanurz w niej truflowe kuleczki. Całość posyp kakao i odstaw, aby masa zastygła. Przygotuj w międzyczasie NESCAFÉ® Dolce Gusto® Chai Tea Latte i przekonaj się jak doskonale pasują do niej pomarańczowo–czekoladowe trufle.

W przepisie użyto:


wróć