You have reached the website

arabika
o wyjątkowym pochodzeniu

z upraw organicznych

poznaj nasze nowe kawy
           
 

Ta wyjątkowa organiczna Arabika rośnie w rytmie natury regionu Corquin otoczonego bujnym lasem tropikalnym.
To dzięki tym specyficznym warunkom kawa ta charakteryzuje się szczególnymi nutami w aromacie.

Staranne ręczne zbieranie tylko w pełni dojrzałych owoców nadaje tej kawie okrągły, zbalansowany smak z delikatnymi nutami miodu, gorzkiej czekolady i słodu.

ZAMÓW TERAZ
 

Na stromych zboczach gór Sierra Nevada w Kolumbii, w bardzo zmiennym klimacie, żyją potomkowie plemienia Tayrona.
Na swych ziemiach ojczystych, uważanych za święte, uprawiają wyjątkową organiczną Arabikę zgodnie z tradycją przodków.

Z ziaren tych stworzone jest nowe Lungo o charakterystycznym aromacie z subtelnymi nutami prażonych migdałów, gałki muszkatołowej i jęczmienia, które z pewnością Cię zachwycą.

ZAMÓW TERAZ
 

W orzeźwiających wiatrach peruwiańskich gór, w prowincji Cajamarca rośnie wyjątkowa Arabika, uprawiana zgodnie z tradycją Minga – południowoamerykańską filozofią wzajemnej pomocy i szacunku.

Unikalne warunki klimatyczne oraz szczególna opieka plantatorów wpływają na wyjątkową jakość tego Espresso z niezrównanymi aromatami drewna, lukrecji oraz delikatną nutą różowego pieprzu i przyjemną kwaskową nutą pączków czarnej porzeczki. Zachwycisz się nim.

ZAMÓW TERAZ
Daj się porwać oryginalnym rytmom
zachwyć się oryginalnym smakiem
Nowe Espresso
Corquin
Gładkie i zbalansowane espresso z nutami miodu, gorzkiej czekolady i słodu.
Intensywność: 6
ZAMÓW TERAZ
Nowe Lungo
Sierra Nevada
Delikatne Lungo
z nutami prażonych migdałów, gałki muszkatołowej i jęczmienia.
Intensywność: 5
ZAMÓW TERAZ
Nowe Espresso
Cajamarca
Intensywne espresso z aromatami drewna, lukrecji oraz z subtelną nutą różowego pieprzu i czarnej porzeczki.
Intensywność: 8
ZAMÓW TERAZ
Arabika

Arabika (Coffea Arabica) to jedna z dwóch, obok Robusty, stosowanych w produkcji kawy odmian krzewu kawowego

Kawowce Arabiki są uprawiane w strefie międzyzwrotnikowej, w tropikalnych terenach wyżynnych. Potrzebują żyznej, często wulkanicznej gleby i sporych opadów.
Są one bardziej wymagające w uprawie i wrażliwe na warunki atmosferyczne niż Robusta.
Kawa z ziaren Arabiki jest delikatna, harmonijna w smaku, z owocowymi lub kwiatowymi nutami oraz charakteryzuje się bogatym aromatem. Ziarna Arabiki zawierają też mniej kofeiny niż ziarna Robusty, dlatego też częściej stosuje się je w komponowaniu kaw przeznaczonych do delektowania się, raczej popołudniowych, idealnych do chwili relaksu, niż do kaw porannych, bardziej pobudzających, gdzie z powodzeniem stosuje się Robustę.
wszystkie kawy 100% Arabika
odkryj