You have reached the website
Zmień hasło
You have a subscription product in your cart. In order to add this type of product, you can clear current cart or add the new product to the subscription.
Zrównoważona kombinacja aromatycznej kawy i kremowego mleka zamknięta w jednej kapsułce.
Spróbuj wyjątkowo kremowej kawy w zaciszu własnego domu i zakochaj się w jej pysznym, bogatym smaku.

Kawa jak z kawiarni?
Nasi bariści umiejętnie przygotowali kremowe mleko, które jest starannie połączone z mocnym espresso, aby stworzyć klasyczną, aksamitną i gładką Flat White.
proponujemy Ci idealną przekąskę do delikatnej flat white - batony owsiano-kokosowe
Batony owsiano-kokosowe to lekkie, małe co nieco, w sam raz na beztroski poranek, czy na leniwe popołudnie z filiżanką kawy!

Składniki (na 12 sztuk batonów):
Składniki suche:
- 2 szklanki płatków owsianych - najlepiej odrobinę zmielonych, możecie zrobić to sami lub kupić te z napisem "błyskawiczne",
- 2 duże garści migdałów,
- 1 garść wiórków kokosowych,
- 1 garść płatków kokosowych,
- 1 garść orkiszu,
- 3 garści pestek słonecznika,
- 3 garści pestek dyni,
- 5 garści suszonej żurawiny,
- 2 garści drobnych rodzynek - jeśli lubicie; ich dodatek sprawia też, że batoniki są słodsze,
- 3 garści sezamu,
- 2 garści pokrojonych drobno suszonych jabłek,
- 2 garści pokrojonych drobno suszonych śliwek.
Składniki mokre:
- 1/2 szklanki miodu,
- 1/2 szklanki masła orzechowego,
- 3 łyżki oleju kokosowego,
- 3 łyżki syropu kokosowego (opcjonalnie),
- 4 łyżki śmietanki kokosowej - stałej części.
Sposób przygotowania:
- Wszystkie suche składniki wymieszaj razem w misce.
- Następnie składniki mokre wrzuć do rondelka i roztop na małym ogniu, cały czas mieszając. Uważaj, by mieszanka się nie zagotowała.
- Gdy miód, olej, śmietanka, syrop i masło orzechowe się roztopią i połączą, zdejmij mieszankę z ognia i wlej do miski z suchymi składnikami, jednocześnie mieszając masę dużą szpatułką.
- Nastaw piekarnik na 170°C. Do nasmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki przełóż całą masę, a następnie lekko zwilżonymi dłońmi ugnieć delikatnie masę, tak by równo się rozłożyła w foremce.
- Ciasto przekrój wzdłuż dłuższego boku blaszki na dwie równe części, a następnie na około 4 centymetrowe paski wzdłuż krótszego boku foremki.
- Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut. Po pół godzinie możesz sprawdzić, czy batoniki są już z wierzchu przyrumienione. Gotowe ciasto wyjmij z piekarnika.
Smacznego!

Jeżeli chcesz wiedzieć więcej o Flat White i innych białych kawach – skąd pochodzą, czy w jaki sposób je przygotować? – odwiedź naszą stronę o kawach z mlekiem!
odkryj kawy z mlekiem

Perfekcyjne Latte, idealnie spienione Cappuccino czy intensywne Espresso? Wybieraj spośród ponad 30 smaków z oferty NESCAFÉ® Dolce Gusto®!
zamów kawy